donderdag 23 september 2010

Gewonnen & van start!

Allereerst wil ik Saskia heel erg bedanken voor haar Give Away!! Ik had al een aantal blauwe lapjes maar dit kado vult het geheel wel heel erg mooi aan. Ik zal de komende beurs dan ook op zoek gaan naar nog meer blauw /witte lapjes. Nogmaals Saskia, heel hartelijk bedankt!!


Van Start!!
Gisteravond had ik mijn eerst quiltles, met de hand!
Ik was natuurlijk zelf al wel aan het 'prutsen' geweest en al deze eerste avond heb ik me verbaasd over de handigheidjes. Tekenen van meerder blokken en driehoeken tegelijk op de stof.... en ik hiervoor gepeuterd met malletjes. Ik heb dan ook maar alles vergeten wat ik had gelezen in boeken etc.en sta helemaal open voor de tips & trucs van de juf.
We maken een Sampler en als eerste maken we het blok Sisters choice. Alle onderdelen van het blok zijn gesneden en  nu moeten we voor volgende week woensdag alle onderdelen in elkaar naaien!
Het werkt wel verslavend dat in elkaar zetten....nog één blokje dan en dan nog één.....Nu dan eerst maar even een foto.


Over Sister en Start gesproken!
Mijn lieve zus heeft sinds heel kort ook haar eigen blog.
Lezen jullie mee?

Groetjes, Marieke

woensdag 8 september 2010

Het begin is er :-D

Regen heeft zijn voordelen ;-) voor handwerksters zoals ik. Heerlijk freubelen met lapjes. Zo heb ik vanmorgen tijdens de naaiochtend met 3 vriendinnen - eentje was er vandaag niet bij :-( - mijn derde blokje van de Vruchten van de Geest afgemaakt.

Tot dusver heb ik er dus drie...
Vorige week bij Marijke mezelf ingeschreven voor de beginners patch/quiltcursus met de hand!! Ik dacht, laat ik maar bij de basis beginnen. Vooral het snijden van blokken/driehoeken met de lineaal lukt me thuis niet goed naar mijn zin en verwacht een heleboel te leren!!
Als het goed is (lees, mijn huiswerk goed maak,  hihi)  heb ik dan begin december een samplerquilt  AF. Natuurlijk heb ik gelijk hele mooie stof uitgezocht en ik kan eigenlijk niet wachten..... een beetje geduld kan ik wel gebruiken....

Veel quiltplezier!
Marieke